lauantai 15. maaliskuuta 2014

Talven parhaat tunnit

Istuin muutama päivä sitten  tilaisuudessa, jossa ajatuksen oli mahdollista lentää. Päädyin muistelemaan muutaman viikon takaista hiihtelyämme Impivaaran ladulla tyttärenpojan Aapon (6 v.) kanssa.

Se oli Aapon ensimmäinen hiihtokerta tänä talvena. Ensimmäisen 1,7 kilometrin kierroksen jälkeen kysyin varovaisesti, että vieläkö toinen? Latu Impivaarassa on nimittäin aika raskas. Poika vastasi, että kyllä. Toisen kierroksen jälkeen että vieläkö kolmas, ja sen jälkeen että vieläkö yksi? Kierroksia tuli neljä ja kilometrejä noin 7.

Hiihdon Aapo määritteli lajiksi, joka on mukava mutta raskas.

Aikaa meillä hiihdellessä kului pari tuntia. Jälkeenpäin olen ihmetellyt, miten se saattoi mennä niin nopeasti. Tyhmempi voisi luulla, että pikkupojan perässä hiihtely olisi tylsää. Mennään hiljaa, välillä nostetaan kundi pystyyn ja järjestetään sukset oikeaan suuntaan...

Vaan eipä ole. Oli älyttömän mukavaa. Kuulin monta hyvää selostusta, kun Suomi (Aapo) voitti loppukirissä Ruotsin (minä). Ja kun urheiluselostamo sulkeutui, alkoi sävelradio, eli Aapo pisti ladulla lauluksi. Alamäet menivät vauhdilla, ja ylämäet, jos eivät nyt ihan lentäen, niin ainakin tyylillä.

Kokemus oli minulle kullanarvoinen. Esimerkiksi siksi, että sain potkia itseäni kohtalaisen kovin, ennen kuin sain ylitettyä olohuoneen sohvan ja hiihtoladun välisen henkisen kynnyksen.

Ja sehän kannatti.

Jälkeenpäin olen miettinyt, että nämä pari tuntia Aapon (ja huoltojoukoissa olleen Anne-mummin) kanssa olivat tämän talven parhaat pari tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti