torstai 26. marraskuuta 2009

Hyvästä journalismista

Osallistuin viikonloppuna Journalistiliiton Turun, Pirkanmaan ja Satakunnan osastojen hyvää journalismia pohtineeseen seminaariin. Sen annin voi tiivistää neljään pääkohtaan:

1. Kerronnallinen ote sopii journalismiin.

2. Journalismilla on vaikutusta ja vaikutus on erilainen eri ihmisiin, mutta miten se oikein menee on edelleen tutkimuksen alla.

3. Uuden aikakauslehden perustamisessa tärkeintä on raha. Ideat ovat jo olemassa.

4. Työmarkkinakentällä liitto on menettänyt asemiaan sitten seitsenkymmenluvun.

Yhteenvetoni on, että seminaari oli ok - kannatti seilata Turusta Tukholmaan ja takaisin -, hyvän journalismin metsästys jatkuu, ja että toimittajilla on joskus mennyt paremminkin.

Hyvän journalismin taitamisen vaikeus sai vahvistuksen eilen Urheiluruudussa. Siinä kerrottiin, että mäkihyppääjä Harri Olli oli riidellyt tyttöystävänsä kanssa. Joku urheilupomo kommentoi sitä jotenkin niin, että "Harrin yksityisasia" ja ettei liitto ainakaan tässä vaiheessa reagoi siihen.

Yksityisasia hyvinkin kun se päääuutisten yhteydessä kerrotaan. Ovatko nuoren urheilijan riidat tyttöystävän kanssa - tai yksityiselämä ylipäätään - sellaisia, että niitä pitää tällaisilla foorumeilla käsitellä? Hyvää journalismia? Sanoisin jyrkästi, että ei.

Ehdotan, että urheilujournalismi palaa juurilleen: Miltä nyt tuntuu?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti