tiistai 30. maaliskuuta 2010

Terve sielu terveessä ruumiissa - jos jumalat sen suovat

Kävin iltapäivällä hieman pidemmällä lenkillä. Lönköttelin TSY:n mökiltä Mathildedalin kupeesta Kemiön-tielle ja takaisin. Matkaa kertyi 14-15 kilometriä, johon aikaa kului melko tasan 1.50.

Juoksukausi alkoi viikko sitten noin 3 kuukauden tauon jälkeen. Tänään juoksu tuntui ekaa kertaa todella hyvältä. Sitä siinä lönkötellessä kiittelin ja mietin, miten tärkeä liikunta on henkiselle hyvinvoinnille. Eikä aikaakaan kun muistelin vanhaa roomalaista viisautta "Terve sielu terveessä ruumiissa".

Viisas ystäväni kertoi minulle joskus, että kyseessä on ns adidas-miesten versio. Alkuperäiseen kuuluu loppukaneetti, "Jos jumalat sen suovat". Se on hyvä muistaa. Liikunta sinällään ei takaa mikäänlaista henkistä hyvinvointia. Voi käydä ihan toisinkin, jos mopo karkaa käsistä. Eikä kaikilla ole mahdollisuutta tai halua liikkua, mutta voivat silti viettää hyvän ja rikkaan elämän.

Minun, jolla klapit jotenkin toimivat, pitää olla kiitollinen että juoksu luonnistaa ja että voin nauttia sen tuomasta hyvästä olosta.

Tämä on hyvä pitää mielessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti