maanantai 9. heinäkuuta 2012

Työn sankarit


Suomalaiset ovat (pääosin) ahkeraa kansaa. Yksin sun toinen täyttää kesälomansa erilaisilla projekteilla. Aika monelle remontti tuntuu olevan se juttu.  Toivottavasti nämä työn sankarit nautttivat. Jos eivät, niin otan osaa.


Tämä sankarillinen työnteko voi sivullisia joskus ahdistaa. Ainakin minulla sisäinen työn sakarini  ilmoitti toisinaan, että pitäisi tehdä jotain hyödyllistä. Ihan mahdottomia ponnistuksia sen vaimentaminen ei vaatinut. 

Ahkeroin tosin minäkin: vaihdoin vaimon fillarin etupyörään kesärenkaan. Takapyörään oli vaihdettu jo aiemmin.  Ihan vain rakkaudesta ja takatalven pelosta siirsin renkaanvaihdon kesäkuulle. Tosin mietin että kannataako sitä enää juhannuksen jälkeen vaihtaa, kun syksy ja pakkaset ovat jo ovella. Vaihdoin nyt kuitenkin.


Rehkimisen sijasta otin rennosti, nukuin aamuisin pitkään, nautin pitkiä aamiaisia, kalastelin (tosin kalaa ei tullut), lenkkeilin, luin ja vietin aikaa perheen kanssa. Kirjallisuusrintamalla sain kesän alussa päätökseen vihdoin Björn Wahlroosin Markkinat ja demokratian.  Tiedänpä nyt mitä sillä puolen barrikadia ajatellaan. Sen verran kylmää on meininki, että kesähelteelläkin puistattaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti