sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Uutisurputusta

Eilen lauantaina YLEn pääuutislähetyksessä oli niihin käytetyn ajan perusteella kaksi todella tärkeää uutista. Lentoliikenteen ongelmat ja Savonlinnan museon perämoottorinäyttely. Molempien kohdalla olin ymmälläni. Jos lentokoneet olisivat päässeet ilmaan, olisi se ollut uutinen. Nyt asiaa väännettiiin ja käännettiin pitkään saamatta mitään uutta siitä irti. Vähempi olisi riiittänyt.

Ei se, että "kyllä harmittaa kun matka katkeaa" tai että muutamilta ranskalaisnuorilta käyvät rahat Helsingissä vähiin ja ikävääkin on, ole enää mikään uutinen. Se on tässä yhteydessä itsestään selvä asia.

Lentouutisen olisin vielä voinut sulattaa, ellei sitä olisi seurannut harvinaisen täydellinen mahalasku. Savonlinnan museon perämoottorinäyttely. Millä ihmeen kriteerein se nousi pääuutislähetykseen? Siis siihen, missä kerrotaan se kaikkein tärkein mitä maailmassa ja Suomessa on tapahtunut. Sehän se Ylen TV-uutisten idea on. Anteeksi. Siis oli.

Johonkin toiseen ohjelmaan takatuupparijuttu olisi sopinut hyvin. Tosin sivistynyt toimittaja olisi siinäkin tapauksessa tiennyt, että Turussa Forum Marinumissa on näytillä enemmän perämoottoreita. Ollut jo pitkään.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti