perjantai 20. elokuuta 2010

Eläkeikä 100 vuoteen

EK:n lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen vaatii eläkeikää 70 vuoteen. Mallia pitäisi ottaa Saksasta, jossa se on nostettu 67 vuoteen. "Saksan tie on meidänkin tiemme", julistaa Laatunen Kansan Uutisten verkkolehdessä. Mieleen tulee Herttta Kuusinen, joka julisti aikoinaan Tsekkoslovakian tien Suomen tieksi.

EK:n lausunnoista tulevat mieleen Neuvostoliitto ja NKP:n ukaasit. Yhteistä EK:lle ja NKP:lle näyttää olevan tosiasioiden unohtaminen, ja kuvittelu, että jos jotain käsketään, niin se on sitten sillä selvä. Seuraaksi Laatunen vaatii eläkeiän nostoa varmasti sataan vuoteen, koska siten Suomi löisi kilpailukyvyssä laudalta kaikki muut maat. Realiteetti kuitenkin on, että keskimääräinen eläköitymisikä Suomessa on alle kuusikymmentä vuotta. Syynä se, ettei töissä jakseta pidempään. Pisimpään töissä sinnittelevät pienipalkkaiset. Heillä kun ei ole varaa jäädä eläkkeelle tässä yhdessä maailman rikkaimmassa maassa.

Laatusen seitsenkympin vaatimus pitää lukea itse asiasssa niin, että se koskettaa vain ja ainostaan tavallisia palkansaajia. Johtajat, ylemmät virkamiehet ja muu eliitti siirtyy eläkkeelle edelleen huomattavasti keskimääräistä nuorempana, fyysisesti terveempänä ja vähän *** paljon varakkaampana kuin me tavalliset tallaajat. Vaikka me heidän huvinsa itse asiassa maksamme.

Jotta edes jonkinlainen oikeudenmukaisuus säilyisi, pitää Laatusen ajatuksia vastustaa tiukasti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti