lauantai 28. elokuuta 2010

Rajallisten resurssien käytöstä

Tilanteissa, joissa resurssit ovat rajalliset, olisi tärkeätä käyttää ne viisaasti. Jos rahaa on niukasti, ostaa jokainen normaalilla järjellä varustettu ihminen perustarvikkeita, kuten ruokaa. Ei esimerkiksi ranskalaista hajuvettä.

Turun kaupunki painii myös rajallisten resurssien ongelman kanssa. Silti vähiä paukkuja laitetaan "ranskalaisiin hajuvesiin". Tällä kertaa "hajuvesikauppoja" tehtiin nostamalla avokätisesti ylimpien virkamiesten , lähinnä apulaiskaupunginjohtajien, palkkoja. Kun samaan aikaan esimerkiksi ekaluokkalaisille ei ollut varaa hankkia omaa aapista, koululaisten mielenterveyshuolto laahaa jälkijunassa ja vanhustenhoidossa on kova pula tekevistä käsistä, ei voi kuin syvään huokaisten ihmetelleä, mitä *** Turun ylimmmässä johdossa on ajateltu. Ilmeisesti tämä on sen käsitys vähien resurssien viisaasta käytöstä. Se selittää sitten paljon muutakin.

Lehtitietojen mukaan korotusesityksen takana oli konsulttiyritys. Tällaisessa toiminnassa on kaksi kätevää piirrettä: saa mitä tilaa ja poliittisen vastuun voi delegoida konsultille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti