perjantai 8. toukokuuta 2009

Huonoa hallintoa

Turku lomauttaa, kasvattaa luokkakokoja, tinkii kouluruuasta, lopettaa koulujen kevätjuhlat... Lista on pitkä ja surullinen. Moni tärkeä asia on liipasimella.

Samaan aikaan apulaiskaupunginjohtajien avustajien palkkoja nostetaa 15 prosentilla, noin 3 400 eurosta lähes 4 000 euroon.

Tämä kertoo huonosta hallintokulttuurista sekä veronmaksajien että kaupungin työntekijöiden halveksimisesta. Paskankaan, tai ehkä juuri sen verran, välitetään, mitä ympäristössä tapahtuu. Se nakertaa demokratiaa, luottamusta ja hyvinvoinitia. Se on myös moraalintonta.

Vertailu: Apulaiskaupunginjohtajien apulaisten palkankorotuksella voitaisiin palkata yksi perushoitaja tai koulunkäyntiavustaja. Jos apulaisten toimet lopetettaisiin, voitaisiin niillä rahoilla palkata 7-8 perushoitajaa tai koulunkäyntiavustajaa.

Väitän, että apulaisten toimien lopettaminen ei tavallisen veronmaksajan näkökulmasta tuntuisi missään, sen sijaan perushoitajien tai koulunkäytiavustajien määrän lisääminen toisia osaavia käsiä sinne missä niitä todella kaivataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti